Як з вересня зміниться доставка пенсій – коментар ПФУ

Читать на русском
Спосіб отримання пенсіонер вибирає самостійно. Його можна змінити, якщо подати до відділення ПФУ заяву
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Пенсійному фонді України нагадали, що з 1 вересня не буде масового переходу одержувачів пенсій на банківське обслуговування. Як і раніше можна буде вибрати два способи отримати пенсію.

Про це повідомила пресслужба ПФУ.

Як отримати пенсію у вересні:

  • за місцем фактичного проживання за допомогою організацій, які здійснюють виплату і доставку пенсій (в цьому випадку це «Укрпошта»;
  • через один з 44 уповноважених банків України.

У Фонді нагадали, що спосіб отримання пенсіонер вибирає самостійно. Його можна змінити, якщо подати до відділення ПФУ заяву.

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Враховуючи зазначене, пенсіонери й після 1 вересня за бажанням будуть продовжувати отримувати пенсії через АТ «Укрпошта» з доставкою додому або в поштових відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров'я (наявності інвалідності) або потреби в постійному сторонньому догляді. Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами Пенсійний фонд України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня Кабмін прийняв постанову, згідно з якою з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога повинні нараховуватися на банківський рахунок, за винятком окремих категорій осіб.

19 травня «Укрпошта» відключила всі термінали сторонніх банків у своїх відділеннях. Це була відповідь компанії на спробу змусити пенсіонерів перейти на банківське обслуговування.

2 червня Кабінет міністрів скасував обов'язкове переведення виплати пенсій та соціальної допомоги на банківські картки з вересня, як це раніше було закріплено Його постановою №277 від 29 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: