Шмигаль оцінив економічний ефект від введення накопичувальних пенсій

Читать на русском
Накопичувальна пенсійна система не замінить собою працюючу зараз солідарну, а буде виступати, як доповнення до неї
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оцінила економічний ефект від введення в Україні системи накопичувальних пенсій в 477 млрд грн до 2030 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на першому установчому засіданні робочої групи з розвитку пенсійних накопичень в Україні.

Накопичувальна пенсійна система: як депутати пропонують проводити реформуЗапровадити накопичувальне пенсійне забезпечення як додатковий елемент системи пропонують Третьякова і Струневич.

«Накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної. Гарантування вкладів має бути стовідсотковим для державного пенсійного Накопичувального фонду. За другим рівнем має запрацювати третій рівень, на якому добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних фондів. Економічний ефект від впровадження накопичувальної пенсії, за оцінками НКЦПФР, - 477 млрд грн до 2030 року» - розповів він.

Нагадаємо, раніше Шмигаль пообіцяв, що в Україні вже з 2023 року почнуть вводити соціальні пакети з накопичувальними пенсіями. Досвід введення соціальних пакетів накопичувальної пенсії далі буде поширений на соціальних працівників, вчителів і військових як елемент переходу до повноцінної накопичувальної системи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: