Доставку пенсій готівкою дозволили до 2023 року

Читать на русском
Кабінет міністрів скасував обов'язковий переказ пенсій і соціальної допомоги на банківські карти з вересня 2021 року.
фото 112.ua

Кабінет міністрів скасував обов'язковий переказ виплати пенсій і соціальної допомоги на банківські карти з вересня, як це раніше було закріплено його постановою №277 від 29 березня.

Про це повідомляє «Укрпошта» в середу, 2 червня.

Пенсії в Україні: кому перерахують виплати з 1 червняПерерахунок пенсій з 1 червня 2021 року проведуть для пенсіонерів, які працюють. Детальніше – на інфографіці.

«Поточний порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року», - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що основна причина, по якій ініціативу відклали на два роки - неготовність банківської інфраструктури та систематичне закриття банківських відділень.

«До 2023 року доставку пенсій як і раніше готівкою і додому здійснюватимуть листоноші і відділення Укрпошти. Упевнений, за цей час буде винайдена механіка, яка спростить доставку пенсій, але при цьому не створить проблем для пенсіонерів», - зазанав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Зміни до постанови №277 Кабмін ухвалив 26 травня. Текст рішення був оприлюднений 2 червня.

Нагадаємо, 29 березня Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога повинні нараховуватися на банківський рахунок, за винятком окремих категорій осіб.

19 травня «Укрпошта» відключила всі термінали сторонніх банків у своїх відділеннях. Це була відповідь компанії на спробу змусити пенсіонерів перейти на банківське обслуговування.

З 1 червня в Україні перерахували пенсії. Ми писали про те, хто отримає надбавку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: