Гроші на подорожі та кав’ярні: міністр фінансів розповів, коли українці почнуть накопичувати пенсії

Читать на русском
З 2023 року в українців може з'явитися накопичувальна пенсія додатково до солідарної. Планують створити Державний накопичувальний фонд.
Слово і діло

Міністр фінансів Сергій Марченко анонсував, що з 2023 року в українців може з'явитися накопичувальна пенсія додатково до солідарної.

Про це він написав у Facebook: «Я сподіваюсь за підтримки парламенту, ми вже з 2023 року зможемо подбати про свою пенсію».

Накопичувальна пенсійна система: як депутати пропонують проводити реформуЗапровадити накопичувальне пенсійне забезпечення як додатковий елемент системи пропонують Третьякова і Струневич.

За словами міністра, накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір.

Для того, щоб захисти гроші на пенсійних рахунках, планують створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, а гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим.

«Наступний етап - добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних пенсійних фондів. Разом з Мінсоцполітики в рамках робочої групи ми доопрацьовуємо модель... Ми хочемо, щоб українські пенсіонери жили гідним життям: могли дозволити собі подорожі, зустрічі з друзями в кав’ярні, заняття спортом, якісне оздоровлення», - пояснив Сергій Марченко.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв, що в Україні вже з 2023 року почнуть вводити соціальні пакети з накопичувальними пенсіями.

У Верховній раді в травні зареєстрували черговий законопроєкт про накопичувальне пенсійне забезпечення. Що конкретно передбачає проєкт, розібралося «Слово і діло».

Також наші аналітики проаналізували обіцянку президента – «забезпечити перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: