Сенатори США висунули Байдену ультиматум через «Північний потік-2» – ЗМІ

Читать на русском
Група сенаторів від Республіканської партії зажадала ввести санкції проти ПП-2. В іншому випадку вони заблокують важливі призначення для Мінфіну США
Ілюстративне фотоGetty Images

У Сенаті висунули президенту США Джозефу Байдену ультиматум через «Північний потік-2». Сенатори від Республіканської партії зажадали негайно ввести нові санкції проти ПП-2, в іншому випадку вони погрожують заблокувати затвердження двох кандидатів на керівні посади в Міністерстві фінансів.

Про це вони заявили в листі міністру фінансів США, повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

«Газовий трубопровід Північний потік - 2 безпосередньо шкодить інтересам національної безпеки США, а також наших союзників і партнерів. У разі завершення цей проєкт посилить зловмисний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує неміцну безпеку України та заохотить Росію до подальшої агресії» - сказано в листі.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Сенатори обіцяють заблокувати на слуханнях в Комітеті з банківської діяльності кандидатури Брайана Нельсона та Елізабет Розенберг - вони повинні обійняти посади у сфері контролю виконання санкцій. Також республіканці вимагають від Байдена відмовитися від політики невведення санкцій проти компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: