Спецпредставнику США з ПП-2 доведеться захищати Байдена від нападок – ЗМІ

Читать на русском
Спецпосланець США Амос Хохштейн був противником ПП-2 і за часів Трампа активно перешкоджав реалізації проєкту
Амос ХохштейнВідкрите джерело

Спеціальний представник США з «Північного потоку-2» Амос Хохштейн офіційно спостерігатиме потім, як Німеччина виконує умови угоди по газопроводу. Однак у нього буде і неофіційна функція - йому доведеться захищати президента Джо Байдена від нападок з боку супротивників проєкту.

Про це повідомляє видання ABC.

«Угода Байдена з Німеччиною була сильною з різних сторін, і Хохштейн повинен прикрити спину Байдена. Від України, яка, ймовірно, втратить свою роль основної країни-транзитера російського природного газу, а разом з нею і понад мільярд доларів доходу на рік. Але також і від американських демократів і республіканців, які воліли б більш жорсткий підхід до цього питання. Своїм призначенням Байден ясно дає зрозуміти, що він все ще не вірить в «Північний потік-2» і що він вимагатиме від Німеччини виконання зобов'язання «використовувати всі важелі» для продовження угоди про транзит газу між Україною і Росією, яка закінчується у 2024 році» - сказано в статті видання.

«У» сиділа на трубі. Колонка Леоніда ШвецяНаша нинішня печаль з приводу потенційних трубопровідних перспектив має шанс колись обернутися радістю.

Також видання нагадує, що Хохштейн був противником ПП-2 і за часів Трампа активно перешкоджав реалізації проєкту. У статті робиться висновок, що хоча спецпосланець США не зможе сильно перешкодити добудові ПП-2, проте його призначення свідчить, що США бажають тримати ситуацію під контролем.

Тим більше, що сам Хохштейн все ще не втрачає надії на зупинку ПП-2 і реалізацію проєкту поставок до Європи американського газу. Тому він буде більш ніж пильно вивчати ситуацію навколо ПП-2.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати ПП-2 у якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Пізніше стало відомо, що спецпосланцем США зі спостереження за ПП-2 став колишній член правління НАК «Нафтогаз України», противник російського проєкту Амос Хохштейн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: