До столиці Афганістану прибули американські війська

Читать на русском
Американські війська прибули в афганську столицю Кабул, щоб допомогти евакуювати персонал посольства та інших цивільних осіб.
GettyImages

Американські війська прибули в афганську столицю Кабул, щоб допомогти евакуювати персонал посольства та інших цивільних осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Американський чиновник на умовах анонімності повідомив Reuters, що до Кабула вже прибули американські військові. Вони допоможуть евакуювати співробітників посольства та інших громадян США.

Планувалося, що для цього задіють 3000 військовослужбовців США. За словами співрозмовника агентства, їхнє перебування в Кабулі триватиме до неділі, 15 серпня. При цьому в Пентагоні не знають, в яких масштабах збережеться військова присутність США після цієї дати.

Нагадаємо, у п'ятницю, 13 серпня, бойовики радикального ісламістського руху Талібан захопили ще чотири столиці провінцій в Афганістані. Водночас, журналісти пишуть, що таліби контролюють 2/3 країни та невблаганно рухаються до столиці Афганістану – Кабулу. Згідно з оцінками розвідки США, Кабул може опинитися під натиском Талібану протягом 30 днів.

Додамо, МЗС України працює над організацією евакуації громадян з Афганістану. Поки таких запитів про допомогу ще не надходило.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: