Зеленський і Байден під час зустрічі обговорять три блоки питань – Кулеба

Читать на русском
Всі питання будуть розділені на три блоки - економічний, політичний і безпековий. Також президенти підпишуть низку документів
Дмитро КулебаВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джозефом Байденом обговорить з ним низку питань, які будуть розділені на три блоки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Буде три блоки питань. Перший - це політичний. У нас з США з 2008 року діє стратегічне партнерство. Але, безумовно, за цей час все змінилося. І це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень. Другий - безпека. Безумовно, протидія російському агресору, питання Донбасу, Криму, куди і як будемо рухатися... Третій - економіка. Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці, особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Ми можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом, фінансовими установами, і готуємо до візиту конкретні проєкти з назвами, цифрами, термінами реалізації, які передам на розгляд американської сторони», - розповів він.

Кулеба додав, що обговорювалося кілька ідей, розголосити які він зараз не може. Також після зустрічі президенту підпишуть ряд документів, над складанням яких зараз працюють фахівці.

Нагадаємо, в Білому домі офіційно оголосили, що чекають українського президента у Вашингтоні 30 серпня.

4 серпня стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і глава офісу президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту Володимира Зеленського в США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: