Таліби взяли під контроль ще один центр провінції в Афганістані

Читать на русском
Шеберган - це оплот колишнього віцепрезидента Афганістану і воєначальника Абдула Рашида Дустума
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Бойовики радикального терористичного руху «Талібан» захопили ще один Провінційний центр в Афганістані. Пал місто Шеберган - центр провінції Джаузджан.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на представника афганської поліції в провінції Джаузджан.

Відзначається, що Шеберган не повністю контролюється талібами - підрозділи сил безпеки Афганістану відступили в місцевий аеропорт і приміський район Джангалбах.

Шеберган - це оплот колишнього віцепрезидента Афганістану і воєначальника Абдула Рашида Дустума, прихильники якого ведуть боротьбу з повстанцями.

Крім Шебергана, важкі бої йдуть біля міста Кундуз, столиці однойменної провінції. Також під облогою міста Талукан і Файзабад, центри провінцій Тахар і Бадахшан відповідно.

Нагадаємо, 7 серпня таліби вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впало після запеклих атак з боку талібів.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: