Афганістан зіткнувся з масштабним наступом талібів

Читать на русском
Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації Талібан у більшості своїх провінцій.
Фото DW

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій.

Про це повідомляє Reuters.

Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а останніми тижнями таліби почали нападати і на інші території.

Як розповів представник сил безпеки Афганістану, останніми тижнями в результаті запеклих бойових дій афганські військовослужбовці, мирні жителі та таліби зазнали надзвичайно великих втрат. Однак жодних деталей він не надав.

Після захоплення «Талібаном» району Бахарак бойовикам вдалося взяти контроль ще над п'ятьма районами провінції Тахар. Глава ради провінції заявив, що до талібів перейшли райони Бангі, Чал, Хазар Смах, Янгі Кала та Намак Аб.

Нагадаємо, виведення військ США з Афганістану завершене вже на більш ніж 50%, при цьому майже 13 тисяч одиниць військового майна було передано управлінню тилового забезпечення Міністерства оборони США для знищення.

Союзники в Європі просять США відкласти виведення військ з Афганістану. Вони хочуть більше часу і підтримки для відходу з країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: