Таліби захопили афганську тюрму і випустили в'язнів

Читать на русском
Рух Талібан заявив про захоплення в'язниці у північній афганській провінції Джаузджан і звільнення всіх ув'язнених.
Фото EPA

Рух «Талібан» заявив про захоплення в'язниці у північній афганській провінції Джаузджан і звільнення всіх ув'язнених.

Про це повідомляє ВВС.

У соціальних мережах опубліковано відео, як сотні ув'язнених виходять 7 серпня з в'язниці в місті Шеберган. Талібан взяв місто під свій контроль, і це друга регіональна столиця, захоплена бойовиками.

Шеберган – це оплот колишнього віцепрезидента Афганістану і воєначальника Абдула Рашида Дустума, прихильники якого ведуть боротьбу з повстанцями.

Таліби продовжують стрімко просуватися в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Вони захопили більшу частину сільської місцевості і тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

Нагадаємо, бойовики радикального руху «Талібан» в Афганістані вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впало після запеклих атак з боку талібів.

12 липня сили безпеки Афганістану відбили масовану атаку бойовиків «Талібану» на місто Хайратон біля кордону з Узбекистаном. Бойовики змушені були ретируватися з великими втратами.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: