Таліби вбили главу пресслужби уряду Афганістану

Читать на русском
Бойовики руху Талібан вбили главу інформаційного центру уряду Афганістану Даву Хана Мінапала.
агентство AFP

Бойовики руху «Талібан» вбили главу інформаційного центру уряду Афганістану Даву Хана Мінапала.

Про це повідомляє агентство AFP.

Напад стався в Кабулі вдень 6 серпня. Це сталося через кілька днів після того, як «Талібан» попередив про початок замахів на вищих посадових осіб Афганістану у відповідь на посилення повітряних авіаударів.

За інформацією TOLOnews, в місті Шибарган тривають бої між урядовими військами і талібами. Джерела видання повідомили, що ввечері 5 серпня бойовики «Талібану» здійснили великомасштабні атаки на місто і що частина столиці провінції Джаузджан потрапила під контроль цього угруповання.

Нагадаємо, бойовики радикального руху «Талібан» в Афганістані вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впало після запеклих атак з боку талібів.

12 липня сили безпеки Афганістану відбили масовану атаку бойовиків «Талібану» на місто Хайратон біля кордону з Узбекистаном. Бойовики змушені були ретируватися з великими втратами.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: