Таліби захопили центр провінції в Афганістані

Читать на русском
Місто стало першим провінційним центром, який вдалося захопити талібам. До цього силам безпеки вдавалося відбивати всі атаки бойовиків на інші міста
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Бойовики радикального руху «Талібан» в Афганістані вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впало після запеклих атак з боку талібів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення представників сил безпеки Афганістану в провінції Німроз і «Талібану».

Представник сил безпеки звинуватив у падінні західних країн - за його словами, місто було втрачено через відсутність військової підтримки з боку Заходу. Зі слів спікера «Талібану», бойовики контролюють місто і його ключові точки - резиденцію губернатора, штаб-квартиру поліції та низку інших офіційних будівель.

Зарандж став першим провінційним центром, який вдалося захопити талібам. До цього часу силам безпеки вдавалося відбивати всі атаки «Талібану» на інші міста - центри провінцій. Зарандж має стратегічне значення, оскільки знаходиться біля кордону з Іраном.

Нагадаємо, що 12 липня сили безпеки Афганістану відбили масовану атаку бойовиків «Талібану» на місто Хайратон біля кордону з Узбекистаном. Бойовики змушені були ретируватися з великими втратами.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: