В Італії пройшли багатотисячні протести проти COVID-паспортів

Читать на русском
Під час маршу вулицями міста демонстранти скандували гасла проти журналістів, вірусологів, уряду.
Українська правда

В Італії пройшли масові протести проти вимоги пред’являти так званий «зелений паспорт», який доводить вакцинацію, тестування або одужання від коронавірусу.

Про це повідомляє видання Ansa.

Зазначається, що тисячі противників «зелених паспортів» зібралися в Мілані проти зобов’язання, яке діє з 6 серпня, демонструвати свідоцтво про вакцинацію, щоб сидіти в барах та ресторанах, відвідувати спортзал чи музеї.

Італійські демонстранти зібралися на площі Скала, де знаходиться штаб-квартира муніципалітету Мілана. Багато протестувальників носили зірку Давида з написом «не щеплені».

Під час маршу вулицями міста демонстранти скандували гасла проти журналістів, вірусологів, уряду.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадянУ деяких країнах невакцинованим громадянам не можна відвідувати ресторани, кінотеатри та інші громадські місця.

Нова демонстрація проти «зелених паспортів» пройшла в центрі Риму. Близько 1500 людей на Пьяцца-дель-Пополо в другій половині взяли участь у сидячому протесті.

При цьому, близько ста учасників рухів «No Vax» і противників «зеленого паспорт» зібралися в Неаполі на площі Данте, звідки - в гармонії з іншими італійськими містами - подібні демонстрації також розпочалися останніми тижнями, знову ж у суботу.

Протестувальники скандували такі гасла, як «Руки від дітей» і «Сором, ганьба». Вони також просять, щоб їх прийняв губернатор Кампанії Вінченцо Де Лука.

Водночас, кілька десятків людей зібралися на площі Сан-Фіренце в столиці Тоскани, щоб протестувати проти зобов'язання мати зелений паспорт. Учасники ініціативи, про яку повідомили поліцію та отримали відповідний дозвіл, демонстрували численні плакати з написами, які стверджували про свободу вибору вакцин та заперечення проти використання зеленого паспорта.

Нагадаємо, що суд заборонив антикарантинні акції протесту у Берліні.

Раніше ми повідомляли, що мешканці Франції вийшли на мітинги проти «паспортів здоров'я».

Також, у Греції поліція розігнала протест проти вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: