У М'янмі випустили понад дві тисячі затриманих протестувальників проти хунти

Читать на русском
Представник військового уряду заявив, що всі звільнені брали участь у протестах, проте не грали в них істотної ролі
Ілюстративне фотоGetty Images

Військовий уряд М'янми звільнив з в'язниць 2296 затриманих в ході протестів громадян країни, включаючи журналістів. Багато із затриманих перебували за ґратами через участь у протестах або підозри у підбурюванні до протестів.

Про це повідомляють інформаційне агентство Reuters і видання Irrawaddy з посиланням на військового представника Зау Мін Туна.

Так, з в'язниці Інсейн в Янгоні військові звільнили 721 людину. Зау Мін Тун заявив, що всі звільнені брали участь у протестах, проте не грали в них істотної ролі та не були помічені в актах насильства стосовно представників влади.

Втім, це тільки частина затриманих режимом військових учасників протестів. За даними м'янманських правозахисників, станом на 30 Червня військові затримали за участь у протестах 6435 осіб.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

З початку масових протестів в М'янмі загинуло 860 осіб, включаючи дітей. Кількість поранених обчислюється тисячами, проте точне число невідоме.

Європейський союз розширив санкції, які були введені проти представників військового режиму в М'янмі. Під санкції потрапили міністри та їх заступники, Генеральний прокурор М'янми, чотири державні установи. В цілому, санкції тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: