У Бразилії проходять масштабні протести проти президента Болсонару

Читать на русском
У Бразилії проходять масштабні протести проти президента Жаіра Болсонару. Їх учасники закликають оголосити імпічмент президенту.
Фото DW

У Бразилії проходять масштабні протести проти президента Жаіра Болсонару. Їх учасники закликають оголосити імпічмент президенту.

Про це повідомляє BBC.

«Протести не вщухають по всій країні. Причиною є політика президента Бразилії по боротьбі з коронавірусом. Учасники вимагають від влади закупити достатню кількість вакцин для боротьби з COVID-19, надати екстрену допомогу жителям, повернути програми соціальної підтримки в період карантину, дотримуватися громадянських прав на освіту та охорону здоров'я», – йдеться в повідомленні.

З початку пандемії Болсонару заперечував небезпеку коронавірусу, називав її вигадкою, тривалий час не вводив в країні обмеження, висміював соціальну дистанцію, а на заходах не надягав маску.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

У липні 2020 року він захворів на COVID-19, але хвороба протікала в легкій формі. У квітні сенат Бразилії почав розслідування дій президента у зв'язку з пандемією, а Верховний суд Бразилії дав санкцію на проведення розслідування проти президента за підозрою в посадовому злочині в процесі закупівлі 20 млн доз індійської вакцини від коронавірусу Covaxin.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Бразилії ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю. Там зафіксували рекордну смертність від коронавірусу. Лікарні країни переповнені пацієнтами.

Ситуація з коронавірусом змусила людей вийти на вулиці в різних містах. Вони вимагають імпічменту президента Жаіра Болсонару і вакцин від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: