У Греції поліція розігнала протест проти вакцинації

Читать на русском
Правоохоронці застосували водомети та сльозогінний газ, коли пікетники почали кидати каміння і пляшки із запальною сумішшю.
фото: Euronews

У центрі Афін, столиці Греції, на протесті проти обов'язкової COVID-вакцинації поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на мітинг під будівлю парламенту вийшли понад 4 тисячі людей. Акція пройшла втретє за місяць - люди виступили проти обов'язкових щеплень для окремих працівників, зокрема, медичних.

При цьому, деякі учасники протесту кидали камені і коктейлі Молотова, тому поліції довелося застосувати сльозогінний газ.

Які країни запровадили обов'язкову вакцинацію від коронавірусуОбов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій громадян ввели у Франції, Італії, Росії, Греції, Латвії та інших країнах.

Згідно з останніми опитуваннями, більшість греків готові отримати щеплення від коронавірусу. При цьому близько 45% населення з 11 млн вже повністю вакциновані.

Повідомляється, що влада Греції вирішила ввести обов'язкову вакцинацію медперсоналу і персоналу будинків престарілих, оскільки кількість випадків істотно зросла. Крім того, влада закликала шкільних вчителів зробити щеплення до початку навчального року.

Зазначимо, що напередодні в Греції підтвердили близько 2500 нових випадків, загальна кількість інфікованих досягла 474 366 осіб. Уряд Греції пропонує грошові бонуси лікарям і фармацевтам, які проводять щеплення проти Covid-19.

Нагадаємо, що у Греції стався вибух біля офісу нафтової компанії.

Раніше ми повідомляли, що у Парижі влаштували акцію протесту проти обов'язкової вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: