Арестович назвав всі сценарії загострення з Росією під час навчань «Захід-2021»

Читать на русском
Арестович визнав, що хоча Росія обмежена в силах і засобах, але в її руках - стратегічна ініціатива. Вона може вибрати час і місце нанесення удару.
Ілюстративне фотоМіноборони Білорусі

Україна вивчає відразу дев'ять можливих сценаріїв загострення відносин з РФ під час військових навчань Росії та Білорусі «Захід-2021».

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На цю мить розглядається 9 можливих сценаріїв загострення ситуації навколо України, ще у квітні здійснено планування. Основа відповіді на російсько-білоруські навчання - українські навчання «Спільні зусилля-2021», які календарно якраз припадають на «Захід-2021», сценарії прораховані. Не можна сказати, що ми готові до оборони за всіма параметрами, але я думаю, що Збройні Сили України здатні виконати свої завдання з відбиття агресії за всіма 9 сценаріями» - запевнив він.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Арестович визнав, що хоча Росія обмежена в силах і засобах, але в її руках - стратегічна ініціатива. Вона може вибрати час і місце нанесення удару.

«Це може бути вторгнення ударного угруповання, яке буде сформоване під час навчання «Захід-2021» на чернігівському, Сумському та Харківському напрямках. На півдні України на доступних для десанту напрямках - між Одесою і Херсоном, може бути щось в Криму. І, звичайно, загострення в зоні ООС. Якщо так - буде важкувато. Математичний розрахунок і аналіз показує, що ми здатні відбити агресію. Нове керівництво ЗСУ більш ніж повною мірою усвідомлює, які загрози перед нами стоять і що з цим робити» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше у світлі відведення військ РФ від українських кордонів в ТКГ заявляли, що приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: