Військові НАТО провели навчання для українських авіаторів

Читать на русском
Представники мобільно-тренувальної групи зі складу Об’єднаного командування ВПС НАТО провели для українських авіаторів кількаденні навчальні курси.
Міноборони

Представники мобільно-тренувальної групи зі складу Об’єднаного командування ВПС НАТО провели для українських авіаторів кількаденні навчальні курси.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

До навчань залучили військовослужбовців зі складу командування Повітряних сил, повітряних командувань, а також частин безпосереднього підпорядкування.

«Навчальна програма розрахована насамперед на поглиблення співпраці та досягнення взаємосумісності Повітряних сил ЗСУ зі збройними силами країн НАТО», – розповів представник командування Повітряних сил Сергій Максименко.

За словами офіцера, представники мобільно-тренувальної групи НАТО провели два навчальні курси за напрямками «Захист сил» та «Планування повітряних операцій». Що стосується останнього, то його основним завданням було ознайомити та навчити українських військовослужбовців методиці планування повітряних операцій відповідно до керівних документів Альянсу.

Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУУкраїнські військові візьмуть участь у навчаннях на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі.

Інший курс провели на базі бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди, де розглянули питання, яке стосувалося захисту повітряних сил.

«За результатами успішного проходження навчальних курсів близько тридцяти військовослужбовців зі складу командування Повітряних сил, повітряних командувань, а також частин безпосереднього підпорядкування отримали відповідні сертифікати», – додали у повідомленні.

Нагадаємо, у Миколаївській області сьогодні, 24 липня, закінчуються навчання «Козацька булава-2021», в яких беруть участь підрозділи Збройних сил України та військові чотирьох країн НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: