У ТКГ розповіли, коли Росія почне знову стягувати війська до кордону України

Читать на русском
Ситуація з російськими військами навколо українських кордонів, швидше за все, повториться в кінці липня 2021 року.
Ілюстративне фотоeurasian-defence.ru

Приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Про це заявив радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Арестович оцінив кількість відведених російських військ у 30% -50% від особового складу, стягнутого до українських кордонів.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Залишається військова техніка в багатьох місцях, але частина техніки виводиться. Це, з одного боку, позитивний сигнал, з іншого – побоювання, що в разі необхідності вони зможуть швидко повернутися. А враховуючи, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань «Захід-2021», вони знову почнуть перекидання військ в кінці липня, я про це попереджав», - зазначив він.

Арестович додав, що ситуація з військами, швидше за все, повториться в кінці липня.

«Але до цього може багато чого статися, зокрема, зустріч Байдена з Путіним, якісь позитивні рішення можуть бути прийняті», - резюмував він.

Нагадаємо, Росія заявила про закінчення навчань і відведення своєї армії в місця дислокації з 23 квітня. Перекидання військових триватиме до 1 травня.

В Україні заявляли, що війська РФ можуть повернутися, оскільки політика Росії незмінна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: