Російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021» потенційно загрожують Україні – Хомчак

Читать на русском
Росія продовжує дотримуватися моделі створення дестабілізації на українському кордоні, заради чого зосереджує в цих районах війська
Руслан ХомчакФото УНІАН

Спільні військові навчання Збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2021», проведення яких заплановано на вересень 2021 року, потенційно становлять загрозу для України.

Про це під час засідання Військового комітету НАТО повідомив головнокомандувач збройними силами України Руслан Хомчак, повідомляє пресслужба Генерального штабу.

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Українське військове керівництво не виключає можливості того, що для посилення політичного і військового тиску на Україну, Росія також може використовувати територію та інфраструктуру інших держав», — зазначив він.

Голова Військового комітету НАТО генерал Стюарт піч зазначив, що Росія продовжує дотримуватися моделі створення дестабілізації на українському кордоні, заради чого зосереджує в цих районах війська, намагається ввести обмеження в Чорному морі та обмежити доступ до Азовського моря через Керченську протоку.

Нагадаємо, раніше у світлі відведення військ РФ від українських кордонів в ТКГ заявляли, що приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: