У навчаннях Rapid Trident в Україні візьмуть участь військові з 15 країн

Читать на русском
В Україні восени пройдуть навчання Rapid Trident-2021, в яких візьмуть участь військові з 15 країн НАТО.
mil.gov.ua

В Україні з 20 вересня по 1 жовтня пройдуть командно-штабні навчання Rapid Trident-2021, в яких візьмуть участь військові з 15 країн НАТО.

Про це розповів керівник міжнародних навчань, заступник командувача військ ОК Схід бригадний генерал В'ячеслав Клочков, повідомляє пресслужба Міноборони.

Міжнародні військові навчання: які маневри пройдуть в Україні в 2021 роціУкраїна в 2021 році проведе військові навчання за участю США, Великої Британії, Польщі та інших країн-членів НАТО.

«Ці навчання проходитимуть в рамках міжнародного військового співробітництва та підготовки Збройних Сил України. Можливість участі в них розглядають 15 держав, а загальна чисельність особового складу наближається до 6 тисяч», - розповів він.

Як повідомив керівник групи планування Rapid Trident-2021 полковник Віталій Негоденко, вперше тренування багатонаціонального батальйону будуть проходити з бойовою стрільбою.

Також заплановані спільні стрибки українських і американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130.

Програмою передбачена оцінка декількох підрозділів ЗС України. Крім того, буде проведено курс оцінювачів НАТО, який проводитимуть інструктори Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, раніше в Україні пройшли міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021 за участю країн-членів НАТО.

А напередодні ВМС ЗСУ прибули на навчання «Дайв-2021» до Румунії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: