В ОПУ вважають, що представляти США на саміті Кримської платформи буде Буттіджич

Читать на русском
В цілому, Україна буде рада будь-якій країні, яка вирішить взяти участь у саміті Кримської платформи
Сергій Нікіфоровpresident.gov.ua

Не виключається, що з дуже великою часткою ймовірності США на установчому саміті Кримської платформи представлятиме саме міністр транспорту США Пітер Буттіджич.

Про це 27 липня заявив прессекретар президента України Сергій Нікіфоров під час брифінгу.

«Я не можу це підтвердити, але я думаю, що так і є, що він представлятиме США на саміті Кримської платформи», - зазначив Никифоров.

Прессекретар президента додав, що Україна буде рада будь-якій країні, яка вирішить взяти участь у саміті Кримської платформи.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ця тема п'ять років не підійматися взагалі, і ми зрушуємо її з мертвої точки, тому будь - якій участі будь-якої країни ми будемо раді на Кримській платформі», - сказав він.

Раніше Тимчасовий повірений у справах США в Україні, помічник державного секретаря Джордж Кент заявив, що делегацію від Сполучених Штатів Америки під час установчого саміту Кримської платформи в Києві 23 серпня представлятиме член уряду США. Ні президент, ні віцепрезидент відвідувати саміт не планують.

26 липня стало відомо, що представляти США на установчому саміті Кримської платформи в Україні 23 серпня 2021 року буде міністр транспорту США Пітер Буттіджич.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: