Назвали ім'я члена уряду США, який приїде для участі в Кримській платформі

Читать на русском
При цьому Білий дім офіційно ще не оголошував, хто очолюватиме американську делегацію на саміті Кримської платформи.
Пітер БуттиджичВідкрите джерело

Представляти США на установчому саміті Кримської платформи в Україні 23 серпня 2021 року буде міністр транспорту США Пітер Буттіджич.

Про це народний депутат Верховної Ради та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 26 липня повідомив «Суспільному».

«Сполучені Штати направляють міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті Міністрів США, це Піт Буттіджіч», - розповів Джемілєв.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому Білий дім офіційно ще не оголошував, хто очолюватиме американську делегацію на саміті Кримської платформи.

Раніше тиимчасовий повірений у справах США в Україні, помічник державного секретаря Джордж Кент заявив, що делегацію від Сполучених Штатів Америки під час установчого саміту Кримської платформи в Києві 23 серпня представлятиме член уряду США. Ні президент, ні віце-президент відвідувати саміт не планують.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: