Кримська платформа: МЗС розпочало новий етап взаємодії з партнерами

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України починає новий етап взаємодії з міжнародними партнерами щодо Кримської платформи. Дії будуть спрямовані на подальші кроки з деокупації Криму.
Фото з відкритих джерел.

Міністерство закордонних справ України починає новий етап взаємодії з міжнародними партнерами щодо Кримської платформи. Дії будуть спрямовані на подальші кроки з деокупації Криму.

Про це заявила перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова під час зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом, передає прес-служба зовнішньополітичного відомства.

Стоп анексії: чи вдасться запустити міжнародну платформу з повернення КримуВже на початку 2021 року Україна планує ініціювати новий міжнародний майданчик із деокупації Криму. Чи спрацює така ідея та як до неї поставиться світова спільнота – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Фаза активної адвокації, яку вже фактично початок політичне керівництво держави, передбачає інформування наших міжнародних партнерів про деталі та субстантивну частину кампанії щодо Кримської платформи», - сказала вона.

Джапарова додала, що платформа повинна підвищити координацію дій міжнародної спільноти, а також забезпечити захист прав та інтересів кримчан.

Нагадаємо, Україна закликала країни ОБСЄ приєднатися до Кримської платформи та підтримати ініціативу з її створення під час засідання Ради міністрів організації.

Зеленський заявляв про готовність Європейського союзу приєднатися до Кримської платформи.

Також президент Туреччини Реджеп Ердоган запевнив про готовність його країни підтримати майбутню платформу з деокупації Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: