Кримська платформа виведе Крим у топ світового порядку денного – Кулеба

Читать на русском
І в Києві, і в інших столицях країн, які візьмуть участь у роботі платформи, готується хартія Кримської платформи
Дмитро КулебаFacebook

Установчий саміт Кримської платформи, який намічений на серпень 2021 року, поверне питання окупації Криму Росією в топ питань світового політичного порядку денного.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Всі очікують, що саміт відбудеться, і відразу «манна небесна» впаде на землю. Давайте будемо реалістами. По-перше, саміт поверне Крим в топ питань міжнародного порядку денного. По-друге, він створить механізм для того, щоб займатися найрізноманітнішими питаннями окупації», - розповів він.

Кулеба додав, що і в Києві, і в інших столицях країн, які візьмуть участь у роботі платформи, готується «заява, декларація, хартія - або як вона буде називатися - Кримської платформи».

Що дасть Україні перемога у дипломатичній битві за Крим?Активізація українських дипломатів щодо участі міжнародної спільноти у саміті Кримської платформи неабияк пошарпала нерви Росії. Якими будуть наслідки та чого зможе досягти Україна – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Це буде дуже предметний документ. Але ми з вами в кінці квітня розмовляємо. А саміт буде наприкінці серпня. Ще багато часу для того, щоб щось змінилося», - зазначив Кулеба.

24 березня президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Згідно зі стратегією, Україна наполягає на демілітаризації та денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Раніше віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що Російська Федерація навряд чи братиме участь у роботі Кримської платформи, принаймні, на першому етапі.

Раніше в Кабміні озвучили одне з головних завдань, яке необхідно виконати до запуску Кримської платформи. До запуску платформи потрібно прийняти ряд законопроєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: