Естонія відмовилася відправляти посла в Білорусь

Читать на русском
За словами глави МЗС країни Еви-Марії Лійметс, Таллінн не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом. Тому Естонія не відправить нового посла в Білорусь.
Siim Lõvi/ERR

За словами глави МЗС країни Еви-Марії Лійметс, Таллінн не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом. Тому Естонія не відправить нового посла в Білорусь.

Про це повідомляє портал естонського телерадіомовлення ERR.

«Це було б вкрай недоречно, оскільки Естонія, втім, як і Європа, не визнає результати президентських виборів у Білорусі, що пройшли в серпні минулого року», – заявила міністр.

Естонський посол повинен був вступити на посаду на початку вересня, але тепер це питання залежить від оцінки ситуації в Білорусі.

«Ми будемо консультуватися з нашими партнерами і союзниками, які бачать необхідність координувати національні дії і проявляти єдність в цьому питанні», – уточнила Лійметс.

Міністр зазначила, що в ситуації, що склалася в Естонії є чотири варіанти: знизити рівень дипломатичного представництва в Білорусі, призначивши Тимчасового повіреного в справах, не передавати вірчі грамоти і залишити посла працювати в Таллінні або не приймати подальших кроків взагалі і продовжити роботу зі скороченим штатом посольства.

Додамо, на початку липня президент Естонії Керсті Кальюлайд призначила на посаду нового посла в Білорусі Яака Ленсмента. Він повинен був вручити вірчі грамоти Олександру Лукашенку.

Нагадаємо, Естонія посилила охорону кордону через наплив білоруських мігрантів у Литву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: