Литві не вистачило колючого дроту для паркану з Білоруссю

Читать на русском
Будівництво паркану на литовсько-білоруському кордоні гальмується через відсутність колючого дроту.
Фото LRT.lt

Будівництво паркану на литовсько-білоруському кордоні гальмується через відсутність колючого дроту.

Про це повідомляє ERR.

Литва будує паркан на кордоні з Білоруссю, оскільки зіткнулася з гострою міграційною кризою. На білорусько-литовському кордоні прикордонники щодня затримують сотні біженців з країн Азії, Африки і Близького Сходу, які прагнуть прорватися в Литву.

Однак у п’ятницю стало відомо, що всі наявні у армії Литви запаси колючого дроту для будівництва витрачені, і зараз очікуються додаткові запаси з інших країн.

Міністерство оборони Естонії пообіцяло відправити безпілотники та надати 100 кілометрів колючого дроту Литві, щоб допомогти у боротьбі з нелегальною міграцією з території Білорусі.

«Литва наш близький союзник, й наше завдання допомогти їм без зволікань у цій кризі», – заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет після розмови зі своєю литовською колегою Агне Білотайте.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Лаанет заявив, що спочатку сили оборони Естонії нададуть Литві 100 км колючого дроту, щоб країна могла активізувати зусилля задля захисту власного кордону. Також зараз готується постачання безпілотних апаратів литовській стороні.

Така допомога стала відповіддю на запит Литви та буде надана безкоштовно. Збройні сили Естонії негайно відправлять партію колючого дроту до Литви, наголосили у пресслужбі Міноборони країни в суботу.

Нагадаємо, уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: