Тихановська прибула з візитом до США: що відомо

Читать на русском
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська зустрінеться з представниками Білого Дому та Держдепу.
фото з відкритих джерел

Світлана Тихановська прибула з візитом до США. Вона має зустрітися з представниками Білого Дому та Держдепу, а також послами іноземних держав у Штатах.

Про це повідомила Тихановська на своїй сторінці у Twitter.

Зазначається, що візит Тихановської до США триватиме п'ять днів. Наразі невідомо, чи зустрінеться лідер білоруської опозиції з президентом США Джо Байденом.

При цьому, основною темою візиту є пошук шляхів подолання кризи в Білорусії і допомоги її жителям. Півтора місяці тому Тихановська вже виступала по відеозв'язку в Конгресі: там вона закликала ввести санкції проти провідних білоруських підприємств. Це, на її думку, могло б сприяти передачі влади в Білорусі.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

Зазначимо, що Світлана Тихановська минулого року брала участь в президентських виборах в Білорусі і за офіційними даними набрала трохи більше 10% голосів. Переможцем було оголошено нинішнього правителя республіки Олександра Лукашенко. Однак опозиція вважає результати виборів сфальсифікованими.

Тихановська і ряд інших лідерів опозиції через переслідування владою були змушені покинути Білорусь.

Нагадаємо, що у Білорусі Telegram-канал чоловіка Тихановської визнали екстремістським.

Раніше ми повідомляли, що Білорусь оголосила Світлану Тихановську у міждержавний розшук у жовтні 2020 року. Її підозрюють у нібито закликах до повалення конституційного ладу. Але з 25 травня цього року її немає в базі даних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: