Джордж Кент розповів, скільки США виділяють на підтримку Україні

Читать на русском
Як зазначив американський дипломат, у світі є максимум п'ять інших країн, які отримують таку щорічну підтримку від США.
Джордж КентReuters

Влада США виділяє на підтримку України близько 750 млн доларів на рік.

Про це розповів тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, в інтерв'ю Радіо Свобода.

Зазначається, що при цьому Київ підтримують представники обох провідних партій - і демократи, і республіканці.

«Я думаю, що у нас дуже надійний фундамент підтримки. Щорічно наш Конгрес виділяє кошти для підтримки України в різних галузях - до 750 млн доларів на рік. Мабуть, є чотири, максимум п'ять, інших країн, які отримують таку підтримку від нас щорічно. І це не залежить від того, хто сидить в Білому домі. І демократи, і республіканці разом підтримують Україну. І я думаю, що це не залежить від адміністрації, чиновників, що працюють з Україною», - сказав він.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Кент наголосив, що успіх України є важливим не тільки для цієї країни, а й для всього регіону.

«І це наша обіцянка, і наша спільна робота з українцями. І президент Джо Байден, коли він був віце-президентом, приїздив сюди шість разів. Це означає, що ніколи в історії США не було президента, який розбирався б в справах України краще, ніж президент Байден», - додав Кент.

Нагадаємо, що 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Білий дім майже відразу ж виступив зі спростуванням припинення військової допомоги Києву. Однак про долю конкретно цього пакету прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі не сказала нічого конкретного, згадавши тільки про якісь «резервні фонди».

Водночас, пізніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван підтвердив, що такий пакет існував і дійсно був заморожений.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: