Вашингтон заморозив військову допомогу летальною зброєю для України – ЗМІ

Читать на русском
Пакет готувався в період весни 2021 року, коли РФ нарощувала війська біля українського кордону, за спільної участі Пентагону і Держдепартаменту
Ілюстративне фотоGetty Images

Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на слова чотирьох поінформованих джерел.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Відзначається, що пакет готувався в період весни 2021 року, коли РФ нарощувала війська біля українського кордону, за спільної участі Пентагону і Держдепартаменту. Однак після того, як Росія оголосила про відведення військ і почалася підготовка до саміту в Женеві, надання пакету заморозили. Одне з джерел зазначило, що пакет все ще зарезервований і його можуть надати Україні в будь-який момент.

За інформацією видання, газета Washington Post першою повідомила про наявність такого пакету. Однак журналісти також не знали, що саме могло бути в цьому пакеті. Джерела припустили, що туди можуть бути включені системи протиповітряної оборони малої дальності, стрілецьке і протитанкове озброєння.

Нагадаємо, нещодавно Пентагон затвердив допомогу Україні на суму в 150 млн доларів США. Президент Володимир Зеленський подякував США. Цей пакет не заморожувався і буде наданий Україні у відповідні терміни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: