У США все-таки підтвердили, що заморозили військову допомогу для України на 100 млн доларів

Читать на русском
Пакет військової допомоги, про який йде мова, передбачався до передачі в разі посилення російської агресії для України. У Білому домі заявили, що цей пакет не знадобився
Білий дімВідкрите джерело

США в рамках військової допомоги вже передали Україні 275 млн доларів. Однак ще один додатковий пакет в 100 млн доларів дійсно був заморожений, оскільки він призначався для передачі тільки в тому випадку, якщо Росія продовжить нарощувати війська вздовж кордону з Україною.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє The Washington Post.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Салліван підкреслив, що надання цього пакету в Україні не знадобилося, тому Вашингтон тимчасово заморозив його. Але пакет буде розморожений і відправлений, якщо Росія знову почне агресію проти України.

«США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів і пообіцяли виділити ще 100 млн доларів, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. Враховуючи, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові 100 млн доларів... Думка про те, що ми відмовляємося від будь-якої допомоги у сфері безпеки з боку України, просто нонсенс», – сказав він.

Нагадаємо, 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Білий дім майже відразу ж виступив зі спростуванням призупинення військової допомоги Києву. Однак про долю конкретно цього пакету прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі не сказала нічого конкретного, згадавши тільки про якісь «резервні фонди».

У Міністерстві оборони України оголосили інформацію про замороження пакету військової допомоги фейком.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: