Держдепартамент США запросив 255 мільйонів доларів на допомогу Україні

Читать на русском
Допомога Держдепартаменту буде спрямована на посилення обороноздатності та проведення реформ в Україні - реформу агросектору, НАК Нафтогаз і системи охорони здоров'я
Держдепартамент СШАCNN News

Державний департамент Сполучених Штатів направив Конгресу запит на 255 млн доларів на 2022 фінансовий рік, які призначені для надання допомоги Україні, в тому числі для допомоги Києву в боротьбі з агресією Росії.

Про це йдеться в бюджетному запиті Держдепартаменту.

«Допомога з боку США посилить можливості України в частині протидії агресії з боку Росії. Дане фінансування прискорить процес реформ по боротьбі з корупцією, підвищить прозорість і підзвітність, в тому числі за рахунок розширення кола ініціатив в галузі електронного управління, а також сприятиме реформуванню інститутів, що необхідно для європейської інтеграції країни», - вказується в повідомленні.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Також допомога Держдепартаменту буде спрямована на проведення реформ в Україні; поліпшення її ділового клімату, зміцнення аграрної сфери, підтримку реформування НАК «Нафтогаз України» і поліпшення системи охорони здоров'я.

«Програми також будуть підтримувати зусилля по досягненню миру і примирення, включаючи роботу з окупованими територіями, в тому числі через системи водопостачання та інфраструктури, зміцнення участі громад, управління та економічної стійкості», - йдеться в повідомленні.

Також США вивчає можливість надати фінансову підтримку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для забезпечення безпеки кордону України за допомогою міжнародних спостерігачів та обладнання для спостереження.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія схвалила виділення Україні гумдопомоги в розмірі 25,4 млн євро - ці кошти українська сторона повинна витратити на гуманітарну допомогу постраждалим від війни на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: