Білий дім спростував заморозку військової допомоги для України

Читать на русском
США вже виділили на безпеку України 150 млн доларів, а також підготували резервні фонди на випадок, якщо Росія почне подальше вторгнення в Україну
Білий дімВідкрите джерело

У Білому домі різко спростували інформацію американських ЗМІ про замороження пакету військової допомоги для України та назвали «нонсенсом» думку про те, що США можуть затягувати допомогу для України у сфері безпеки.

Про це йдеться в заяві прессекретаря Білого дому Дженніфер Псакі, яка оприлюднена на сайті Білого дому.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

«Думка про те, що ми стримуємо допомогу Україні у сфері безпеки - це нонсенс... Як президент Байден прямо сказав президенту Путіну, ми будемо твердо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України», - сказала вона.

Псакі нагадала, що США вже виділили на безпеку України 150 млн доларів, а також підготували резервні фонди на випадок, якщо Росія почне подальше вторгнення в Україну.

Нагадаємо, 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: