США повинні продовжити постачати Україні летальну зброю – Тейлор

Читать на русском
Тейлор нагадав, що адміністрація Обами відмовлялася передавати Україні летальне озброєння і перші кроки в цьому напрямку були зроблені тільки при Трампі
Вільям ТейлорГолос Америки

США повинні продовжувати підтримувати обороноздатність України всіма шляхами. У тому числі Вашингтон повинен поставляти Україні найсучасніше летальне озброєння.

Про це заявив колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру США з питань стратегічної стабільності та безпеки Вільям Тейлор, повідомляє «Укрінформ».

«Адміністрація Трампа дійсно надавала летальну допомогу, зокрема протитанкові ракети. Адміністрація Обами цього не зробила, тому відзначимо за це Трампа. Сподіваюся, адміністрація Байдена продовжить це і надасть Джавеліни та іншу зброю і системи, яких потребує українська армія», - сказав Тейлор.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Нагадаємо, 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Білий дім майже відразу ж виступив зі спростуванням припинення військової допомоги Києву. Однак про долю конкретно цього пакету прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі не сказала нічого конкретного, згадавши тільки про якісь «резервні фонди».

У Міністерстві оборони України оголосили інформацію про замороження пакету військової допомоги фейком.

Однак пізніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван підтвердив, що такий пакет існував і дійсно був заморожений.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: