Разумков закликає Конгрес США продовжувати політику санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Разумков закликає Конгрес США продовжувати політику санкцій з метою не допустити введення в експлуатацію Північного потоку-2.
Верховна рада

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков закликає Конгрес США послідовно продовжувати політику санкцій, які не допустили б добудову і введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2».

Про це йдеться у відкритому листі Разумкова спікеру Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

«Звертаюся до Конгресу США послідовно продовжувати політику санкцій, які не допустили б добудову і введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік-2» і, в разі необхідності, розглянути можливість введення додаткових посилених санкцій проти юридичних і фізичних осіб, залучених до будівництва», – відзначається в листі.

Україна і Польща не відмовляються від протидії запуску «Північного потоку-2» – заяваУ заяві міністри закордонних справ України та Польщі нагадали, що рішення про будівництво ПП-2 в умовах російської агресії проти України створило політичну кризу в Європі.

Також спікер парламенту закликав утримуватися від затвердження будь-яких угод, які будуть загрожувати енергетичній безпеці Європи.

Разумков підкреслює, що газопровід «Північний потік-2» Росія використовує як інструмент гібридної війни і цей проєкт несе пряму загрозу енергетичній безпеці не тільки для України, але і для всієї Європи.

«Північний потік-2» є, насамперед, геополітичним проєктом, що має на меті сформувати енергетичну залежність країн Європи від газової монополії Російської Федерації. Він значно звужує шляхи диверсифікації поставок енергії європейським споживачам. «Північний потік-2» йде врозріз з вимогами Третього енергетичного пакета ЄС і посилює можливості для Росії зловживати своїм домінуючим становищем на європейському енергетичному ринку», – пояснює Разумков.

Водночас, на його переконання, «Північний потік-2» слід розглядати як частину агресивної політики, яку Росія розгортає не тільки проти України, а й проти всього західного світу.

Нагадаємо, 21 липня США і Німеччина на офіційному рівні досягли домовленостей про добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Україні пообіцяли набір преференцій і гарантій, які прописані в укладеній між Вашингтоном і Берліном декларації. Серед них – санкції проти ПП-2 в разі агресії Росії, допомога в розвитку енергетики і інвестиції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: