Гра ще не закінчена – Кулеба про угоду щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Кулеба нагадав, що після добудови ПП-2 перед РФ постане питання страхування і сертифікації газопроводу.
Дмитро КулебаВікіпедія

Попри те, що США і Німеччина офіційно уклали домовленість про добудову газопроводу «Північний потік-2», можливості для захисту українських інтересів ще є.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування з пресою в зоні ООС 22 липня.

«Що стосується «Північного потоку-2», то гра вчора не завершилася. Вчора гра з основного часу просто була переведена в овертайм, але у нас ще є два тайми, якщо треба, то і серія післяматчевих пенальті для того, щоб захистити максимально національні інтереси України. Тому не треба розцінювати німецько-американську заяву як кінець історії. Ще попереду дуже багато речей», - підкреслив він.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Кулеба нагадав, що після добудови «Північного потоку-2» перед Росією гостро постане питання сертифікації та страхування газопроводу. І невідомо, чи знайдуться в Європі компанії, які захочуть його страхувати.

«І головне - дуже багато питань щодо того, як власне будуть виконуватися ті речі, які записані у вчорашній німецько-американській заяві» - резюмував Кулеба.

Нагадаємо, США і Німеччина офіційно уклали угоду щодо «Північного потоку-2».

Заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що за новою угодою між Вашингтоном і Берліном Німеччина бере на себе зобов'язання ініціювати санкції проти Росії у разі нової агресії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: