США і Німеччина досягли домовленості щодо ПП-2 – Нуланд

Читать на русском
США і ФРН досягли домовленості щодо газопроводу Північний потік-2. Подробиці будуть оголошені найближчим часом.
bigmir.net

Сполучені Штати і Німеччина досягли домовленості щодо газопроводу «Північний потік-2». Подробиці будуть оголошені найближчим часом, але вже відомі деякі деталі.

Про це заявила заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд на слуханнях в сенатському комітеті у закордонних справах Сенату Конгресу 21 липня.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Сьогодні ми оприлюднимо домовленість, якої ми досягли з німецьким урядом. Я можу надати вам тут ряд деталей», - сказала вона.

Так, за словами заступника держсекретаря, влада Німеччини зобов'язалася вживати заходів, в тому числі домагатися санкцій проти Росії, якщо Кремль буде вести себе агресивно проти України і використовувати енергоресурси як зброю.

Крім того, в рамках угоди Берлін узяв на себе зобов'язання сприяти продовженню транзитного договору між Україною і РФ, який закінчується у 2024 році.

«США домагаються продовження цього контракту на 10 років», - уточнила Нуланд.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що ФРН і Україною мають різні погляди на «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: