Меркель здала українські інтереси Росії, бо йде – Арестович

Читать на русском
На думку Арестовича, візит Зеленського до Берліна по суті нічого не приніс, але це не його вина, а канцлера Німеччини
Олексій АрестовичАпостроф

Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Ангела Меркель не змогли знайти взаєморозуміння під час зустрічі в Берліні 12 липня, особливо, з питання «Північного потоку-2». Тому вони зробили ряд ввічливих заяв, проте ці заяви нічого не вирішують.

Про це 15 липня заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі, радник глави офісу президента Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Пані Меркель - політик, що йде. І президент з пані Меркель, я так можу сказати, не знайшли спільної мови, спільного розуміння з цілого спектру питань, починаючи з «Північного потоку», його долі, і закінчуючи конкретною імплементацією «формули Штайнмаєра». Ввічливі заяви під час пресконференції – це просто щоб не сваритися», – сказав він.

На думку Арестовича, візит Зеленського до Берліна по суті нічого не приніс, але це не його вина.

«А не приніс тому, що пані Меркель сім років трималася, але врешті-решт все-таки трохи здала українські інтереси на користь Росії. Частина заходу настільки серйозно стурбована проблемою Китаю, що готова домовитися з Росією. Ціна може бути важкою для України, навіть в оточенні Байдена є такі люди», - підкреслив Арестович.

Нагадаємо, 12 липня президент Зеленський і Меркель провели зустріч у Берліні. На зустрічі Зеленський розповів Меркель про небезпеку «Північного потоку-2» для Європи.

Меркель, своєю чергою, заявила, що Україна повинна залишитися транзитером газу після запуску ПП-2. Також вона заявила, що так звана «формула Штайнмаєра» повинна бути імплементована в українське законодавство, а на окупованій частині Донбасу потрібно провести вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: