Байден і Меркель підписали Вашингтонську декларацію

Читать на русском
Байден Меркель підписали Вашингтонську декларацію про двосторонню співпрацю і стратегічні принципи обох країн.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель підписали Вашингтонську декларацію про двосторонню співпрацю і стратегічні принципи обох країн.

У документі підтверджують, що захищатимуть «права та гідність усіх людей та протистояти несправедливості та нерівності скрізь, де це відбудеться».

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Також у декларації є пункт про «оборону відкритого світу»:

«НАТО залишиться наріжним каменем цих зусиль. Ми беремо на себе оборону відкритого світу. По всій земній кулі всі нації повинні вільно визначати своє політичне майбутнє, без втручання з-за кордону, примусу чи панування з боку зовнішніх сил».

Ще одним пунктом прописана робота для «всієї вільної і мирної Європи»:

«Ми наголошуємо на необхідності спиратися на наші альянси і партнерські відносини для вирішення викликів, які будуть попереду, включно з кіберзагрозами, енергетичну безпеку, дезінформацію, корупцію, демократичні поступки і втручання у вибори».

Крім того, в декларації говориться про спільне протистояння глобальним загрозам - таким як кліматична і енергетична.

Нагадаємо, також стало відомо, що США і Німеччина єдині з питання захисту східного флангу НАТО від Росії. Вашингтон продовжить надавати підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Раніше президент Володимир Зеленський в Берліні провів зустріч з Ангелою Меркель.

Також в липні Зеленський на запрошення Джо Байдена повинен відвідати Вашингтон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: