Зеленський під час зустрічі з Меркель заявив про небезпеку «Північного потоку-2»

Читать на русском
На думку президента України, на сьогоднішній день тільки транзитний маршрут газу через Україну є стримуючим фактором для російської агресії
Зеленський і Меркельpresident.gov.ua

Запуск російського газопроводу «Північний потік-2» несе загрозу безпеці регіону, заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це президент заявив на пресконференції в Берліні, трансляція якої йшла на сторінці офісу президента України в Facebook.

«Відносини між нашими країнами протягом багатьох років є дружніми, міцними та найголовніше - незмінними. Німеччина є одним з ключових наших партнерів, і незмінною є підтримка з боку пані канцлера і держави Німеччина нашого суверенітету, територіальної цілісності і мирного врегулювання на Донбасі», - заявив він.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Зеленський додав, що на сьогодні тільки транзитний маршрут газу через Україну є стримуючим фактором для російської агресії.

«Запуск «Північного потоку-2» несе потенційну загрозу безпеці в регіоні», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше глава «Нафтогазу» висловив думку, що завершення будівництва «Північного потоку-2» не означає, що він запрацює.

При цьому виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг заявив, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» мають намір завершити в серпні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: