Голова МЗС назвав теми зустрічі Зеленського і Меркель

Читать на русском
Зеленський і Меркель у липні під час зустрічі в Берліні обговорять Нормандський формат, Північний потік-2, торгівлю між державами і інвестиції.
фото 112.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Берліні обговорять Нормандський формат, «Північний потік-2», торгівлю між державами і інвестиції.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції під час форуму «Україна 30. Міжнародна політика» у понеділок, 5 липня.

Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президентВолодимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.

«Це буде щира розмова між президентом і канцлером. Вони будуть говорити про ключові речі: про безпеку, про Нормандський формат, про Північний потік-2, про торгівлю між країнами і німецькими інвестиціями в Україну», - сказав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що після відсторонення Меркель непросто зрозуміти, якою буде політика Німеччини. Тому слід дочекатися формування нової коаліції. Однак українські дипломати працюють над тим, «щоб з ряду питань позиція Німеччини змінилася», додав він.

Зокрема, це питання продажу озброєння Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом відправиться до Німеччини 12 липня.

Раніше посол Німеччини в Україні пояснила, чому країна не надає Україні зброю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: