Меркель виступила за імплементацію «формули Штайнмаєра» в українське законодавство

Читать на русском
За словами канцлера, Німеччина і надалі виступатиме за виконання Мінських угод у всіх напрямках
Ангела Меркельpresident.gov.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне, щоб так звана «формула Штайнмаєра» була імплементована в українське законодавство. Також вона виступає за проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Про це канцлер заявила на пресконференції в Берліні, трансляція якої йшла на сторінці офісу президента України в Facebook.

Візит Зеленського в Німеччину: що відомо про переговори з Меркель і ЛашетомВолодимир Зеленський увечері 12 липня зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Що відомо про переговори.

«На жаль, у зв'язку з Мінськими домовленостями у нас не вистачає прогресу. Україна вздовж лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, не в такій же самій мірі це було зроблено з боку сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. З іншого боку, нам потрібна імплементація так званої «формули Штайнмаєра» в українському законодавстві. Ми хочемо домогтися, щоб у цих регіонах були проведені вибори... Німеччина буде і надалі виступати за досягнення прогресу в Мінських домовленостях», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Співрозмовники приділили увагу ситуації з безпекою на Донбасі та обговорили прагнення України стати членом ЄС і НАТО та шляхи реалізації цієї мети.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: