Україна повинна залишатися транзитером газу – Меркель

Читать на русском
Меркель вважає, що постачання газу через СП-2 не можуть служити заміною газового транзиту через Україну.
Зеленський і Меркельpresident.gov.ua

Німеччина дуже серйозно ставиться до тривоги України щодо подальшого транзиту газу через її територію після запуску газопроводу «Північний потік-2».

Про це сказала канцлер ФРН Ангела Меркель на пресконференції в Берліні, трансляція якої йшла на сторінці офісу президента України в Facebook.

«З українського боку є стурбованість, і ми серйозно до неї ставимося. Ця тема буде грати роль і в ході моєї поїздки в Америку», – заявила вона.

Меркель вважає, що постачання газу через СП-2 не можуть служити заміною газового транзиту через Україну.

«Ми хочемо домогтися того, щоб залишився транзит газу через Україну і в майбутньому. Ми хочемо, щоб Україна залишалася країною-транзитером газу, навіть після завершення будівництва Північного потоку-2» - резюмувала канцлер.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Запуск російського газопроводу «Північний потік-2» несе загрозу безпеці регіону, заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше посол Німеччини в Україні заявила, що однією з умов запуску газопроводу «Північний потік-2» з боку Німеччини для Росії може бути подальший транзит газу через Україну. А міністр фінансів ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина вимагатиме продовження домовленості про газовий транзит між Росією та Україною, оскільки відчуває відповідальність за забезпечення транзиту через Україну на найближчі десятиліття.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: