ДБР перевіряє Тупицького на причетність до ще двох злочинів – Схеми

Читать на русском
У ДБР підтвердили, що Тупицький перевіряється на причетність до порушень законодавства, перевірка ведеться за заявою представника президента в КСУ
Олександр ТупицькийКонституційний суд України

У Державному бюро розслідувань ведеться перевірки щодо ексголови Конституційного Суду України Олександра Тупицького. Його перевіряють на можливу причетність до ще двох кримінальних злочинів - можливого самовільного привласнення владних повноважень і втручання в автоматизований розподіл судових справ.

Про це йдеться в офіційній відповіді ДБР програмі «Схеми».

У ДБР підтвердили, що Тупицький перевіряється на причетність до порушень законодавства за статтями «самовільне привласнення владних повноважень» і «несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем». Перевірка ведеться за заявою представника президента в КСУ Федора Веніславського.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Писав заяву про перевірку порядку розподілу справ в цілому, але я не стверджував, що у мене є інформація про несанкціоноване втручання в порядок розподілу справ. Просто говорив, що треба з'ясувати наскільки були дотримані вимоги законодавства при розподілі справ, оскільки є певні сумніви. Оскільки резонансні справи потрапляють до одних і тих же суддів, які є найближчим оточенням пана Тупицького», - розповів Веніславський журналістам.

Сам Тупицький також дав коментар, в якому виклав своє бачення справ.

«Я вперше це чую, це перше. Друге: розподіл справ – голова суду до цього ніякого відношення не має. Там є порядок, і Вам вичерпну відповідь дасть керівник секретаріату. Ви дайте письмово, щоб він розписав, як це робиться», - сказав він.

Нагадаємо, раніше шість суддів заблокували роботу КСУ, зажадавши в ультимативній формі участі в засіданні суду Тупицького. Як результат - для засідання не вдалося зібрати кворум.

У президента Володимира Зеленського прокоментували ситуацію в КСУ. В ОПУ вважають що поведінка шести суддів Конституційного Суду схожа на шантаж.

Раніше справу Тупицького в суді почали розглядати по суті. Однак засідання відклали до 21 липня. Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: