Тупицький подав на Україну до суду – вимагає мільйон гривень

Читать на русском
У заяві суддя вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед ним заборгованості із зарплати
Олександр ТупицькийLIGA.net

Звільнений президентом Володимиром Зеленським ексголова Конституційного Суду України Олександр Тупицький подав на Україну до суду. Однак справа стосується не його посади, а торішнього урізання зарплат чиновників. Тупицький вимагає від України відшкодувати йому недоотримані 900 тис. грн.

Про це повідомили в Окружному адміністративному суді Києва, в який прийшов позов Тупицького.

У заяві суддя вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед ним заборгованості із зарплати в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року. Тоді рішенням КСУ урізання зарплат чиновників на період пандемії коронавірусу і карантину визнали незаконним.

Виходячи з цього, Тупицький зажадав погасити перед них заборгованість. Окружний адмінсуд Києва розглядає питання відкриття адміністративного провадження.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

Нагадаємо, раніше шість суддів заблокували роботу КСУ, зажадавши в ультимативній формі участі в засіданні суду Тупицького. Як результат - для засідання не вдалося зібрати кворум.

У президента Володимира Зеленського прокоментували ситуацію в КСУ. В ОПУ вважають що поведінка шести суддів Конституційного Суду схожа на шантаж.

Цього тижня справу Тупицького в суді почали розглядати по суті. Однак засідання відклали до 21 липня.

Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: