Протоколи НАЗК щодо Тупицького: суд закрив адмінсправу

Читать на русском
Голосіївський суд Києва закрив провадження про притягнення відстороненого голови КСУ Тупицького до адмінвідповідальності.
Олександр Тупицькийфото КСУ

Голосіївський райсуд Києва на засіданні у четвер, 27 травня, оголосив про закриття справи про притягнення до адміністративної відповідальності відстороненого від посади голови Конституційного суду Олександра Тупицького.

Відповідне рішення суд оголосив сьогодні. Трансляція засідання велася на YouTube-каналі «Судова влада».

Тупицькому призупинили виплату зарплати в КСУВ КСУ призупинили виплату заробітної плати Олександру Тупицькому і Олександру Касмініну, призначення яких суддями скасував своїм указом президент Володимир Зеленський.

«Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Тупицького...за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.172-6 (порушення вимог фінансового контролю), ч.2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП закрити», - йдеться у рішенні суду.

Засідання від 27.05.2021 по справі №752/5809/21 стосовно Тупицького О.М.Судова влада України

Нагадаємо, у лютому 2021 року Національне агентство з питань запобіганню корупції направило до суду два протоколи щодо адмінпорушень Тупицького.

Протоколи стосуються дій Тупицького в умовах конфлікту інтересів під час участі в голосуванні за рішення КСУ щодо електронного декларування та недекларування ділянок у Криму.

Днями ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо Тупицького у справі про підкуп свідка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: