Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив зареєстрували в червні

Читать на русском

У парламенті в червні зареєстрували 156 законопроєктів (для порівняння, в травні їх було 137). Від президента Володимира Зеленського надійшло 5 ініціатив, від Кабінету міністрів – 24, від народних депутатів – 127. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю в квітні.

Володимир Зеленський минулого місяця зареєстрував законопроєкт про олігархів, який 1 липня депутати вже проголосували в першому читанні. Також серед президентських ініціатив законопроєкт про великий Державний Герб і про ратифікацію декількох міжнародних угод.

Кабмін Дениса Шмигаля в червні вніс 24 законопроєкти. Серед них ратифікації міжнародних угод, законопроєкт про юстицію, дружню до дитини, законопроєкт про авторське право.

Депутати від «Слуги народу» причетні до розробки 91 законопроєкту. Найактивнішими у фракції були Олександр Аліксійчук, Євген Брагар і Павло Фролов.

Представники груп «За майбутнє» та «Довіра» приєдналися до створення 40 і 41 законопроєкту відповідно.

Члени фракції «Опозиційна платформа» є серед авторів 33 законопроєктів. Найбільше в цьому напрямку працювали Наталія Королевська, Юрій Солод, Валерій Гнатенко та Володимир Мороз. Під 32 законопроєктами підписалися нардепи від «Голосу».

Депутати «Батьківщини» брали участь в розробці 31 законопроєкту, а депутати «Європейської солідарності» – 21.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало план законопроєктної роботи Верховної ради і пропонує подивитися, терміни внесення будь проєктів вже зірвали депутати і Кабінет міністрів.

Також ми писали, як в парламенті працюють фракції «Батьківщина» і «Голос», а також група «За майбутнє».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: