Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив зареєстрували в травні

Читать на русском

У Верховній раді в травні зареєстрували 137 законопроєктів (для порівняння, у квітні було 135). Президент Володимир Зеленський вніс 7 ініціатив, Кабмін – 22, народні депутати – 108. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю у квітні.

Володимир Зеленський у травні вніс до парламенту законопроєкт про корінні народи (докладніше про нього – на інфографіці), про національний опір, про збільшення чисельності Збройних сил України. Також президент запропонував депутатам ратифікувати дві угоди.

Від уряду Дениса Шмигаля в Раді було 22 законопроєкти, серед них ратифікація угод з Естонією та ОАЕ, зміни в законодавство про усиновлення дітей та в закон «Про державну службу».

Народні депутати зареєстрували в минулому місяці 108 законопроєктів. Під 74 ініціативами стоять підписи членів фракції «Слуга народу», найактивніше законотворчою діяльністю займалися Євген Брагар, Георгій Мазурашу, Марія Мезенцева і Юлія Гришина.

Депутати групи «За майбутнє» та «Довіра» причетні до створення 32 законопроєктів. Найактивніші у цьому плані Сергій Мінько і Геннадій Вацак.

Члени фракції «Опозиційна платформа – За життя» причетні до розроблення 25 законопроєктів. Найбільш активними як завжди були Наталія Королевська і Юрій Солод. «Голос» брав участь у написанні 18 законопроєктів, «Батьківщина» – 16, «Європейська солідарність» – 15.

Серед позафракційних нардепів найбільше написанням законопроєктів займався Андрій Деркач.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, хто з депутатів реєструє найбільше законопроєктів і скільки з них ухвалюють.

Також ми писали, як фракції та групи голосували за основні кадрові призначення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: