Як працює у парламенті група «За майбутнє»

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує аналізувати роботу парламентських фракцій і груп у IX скликанні. Ми вже розібралися, які результати показують фракції «Голос» та «Батьківщина». Сьогодні розберемося, як працює депутатська група «За майбутнє», яка була створена 29 серпня 2019 року.

У складі групи «За майбутнє» 22 народних депутати (серед них всього дві жінки). 19 червня минулого року з групи вийшли Лариса Білозір, Геннадій Вацак і Микола Кучер – вони перейшли в групу «Довіра».

30 червня до «За майбутнє» приєдналися одразу чотири депутати: Сергій Рудик, Ігор Молоток, Сергій Лабазюк і Антон Поляков. 30 березня цього року покинув групу і склав депутатський мандат Ігор Колихаєв, який став мером Херсона. А 16 лютого із «За майбутнє» у фракцію «Батьківщина» перейшов Антон Яценко.

За час роботи дев'ятого скликання група «За майбутнє» приєдналася до розроблення 553 законопроєктів (61 з них був ухвалений в цілому) і 149 постанов.

За кількістю зареєстрованих законопроєктів лідером в групі є Сергій Мінько: 159 він зареєстрував, 18 з них ухвалили в цілому. Тарас Батенко долучився до розробки 119 законопроєктів, а Ірина Констанкевич – 103 (9 з них ухвалили в цілому).

За кількістю зареєстрованих постанов на першому місці в групі Дмитро Лубинець – він подав 58 проєктів постанов, з яких ухвалили 16. Констанкевич внесла 40 постанов (ухвалили 18), на рахунку Антона Полякова 28 постанов.

Найбільше правок до законопроєктів запропонував Сергій Мінько – 550 правок, з яких врахували 295. Тарас Батенко вніс 549 поправок (врахували 191), Констанкевич – 536 правок (врахували 207).

Ірина Констанкевич також лідирує в групі «За майбутнє» за кількістю депутатських запитів, у неї їх 96. Тарас Батенко направив 90 запитів, Ігор Гузь – 88.

Оскільки «За майбутнє» є депутатською групою, то партійних обіцянок у неї немає. Свої особисті обіцянки найкраще виконує Тарас Батенко – 23,3% виконаних. Констанкевич виконала 17,4% обіцянок, Поляков – 16%.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, які зміни до Конституції України обіцяли підтримати депутати, а за що голосувати не готові.

Також ми писали, які закони і рішення обіцяють оскаржити в Конституційному суді нардепи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: